Perfect little fellow

Tiistaina koitettiin noudattaa lääkärin ohjetta elää normaalisti. Käytiin juoksentelemassa vapaana nauttien kevätauringosta ja illalla vielä avattiin jälkikausi. Normaalisti tuntejakin autossa viettävää koiraa piti kuitenkin käydä koko ajan tarkkailemassa. Pelko kohtauksesta kyti jatkuvasti.Keskiviikkoaamuna harmaa koira oli selvästi näreissään, kun aamuruokaa ei tullut! Automatka Vantaalle sujui rauhallisissa tunnelmissa ja Aistiin sisään asteli varsin pirtsakka pieni koiraherra, joka kertoi kaikille saapuneensa ja sitten hyvin itselleen epätyypillisesti meni koiraansa odottelevan asiakkaan rapsutettavaksi.


Neurologi Raskauskas oli aivan ihastuttava, ystävällinen ja lämminhenkinen herra. Nooakaan ei arastellut herraa pahemmin! Aiemmin tapahtunut käytiin läpi, katsottiin kohtausvideo ja sitten siirryttiin tekemään neurologinen testi. Kaikki normaalia. Suositus magneettikuvalle, johon tietenkin suostuin. Sitä varten tänne oltiin tultu. Lääkäri otti koiran ja kannusti sitä mukaansa "Unfortunately we do not have sheep here but maybe we can figure out something else".

Kolme pitkää tuntia kului ennenkuin lähdin hakemaan koiraa takaisin. "Perfect little fellow with perfectly fine brain". Idiopaattinen epilepsia. Aloitetaan lääkityksenä Pexion, vähemmän sivuvaikutuksia, vähemmän kuormitusta maksalle. Kysyin varovasti mahdollisuutta lykätä lääkityksen aloitusta. Vastaukseksi sain: "I would want to say yes, but cannot recommend it".  Hoitaja toi takahuoneesta pirteä, häntää iloisesti heiluttavan koiran. Neurologi vielä huomautti "I told them to give him sheep blanket to make him feel cosy". Meinasi ihan itku päästä, kun niin tuli olo, että koirasta välitetään.

Kotimatkalla olo oli tyhjä. MH-kuvaus oli varattuna, paimennuksen esikoepaikkaa kyselty ja seuraavat rallytokokisat katsottuna. Nyt se kaikki muuttuu, jos lääkitys alkaa. Ilalla tosin lääkäriltä tuli sähköpostia, että jos lupaan hakea lääkkeet valmiiksi ja aloittaa ne heti, kun mitä tahansa oireita ilmaantuu niin voin lykätä vielä aloitusta. Nyt toivotaan että kohtauksia ei tule ja saataisiin se kisatulos plakkariin. Vaikka tietenkin terveys ennenkaikkea.

Kommentit