PAIM-E HWT Zelmarian Wind Chill

Vihdoin se päivä koitti, meille suurensuuri päivä, kun koira sai näyttää edes pienen osan kyvyistään ja niin se vaan koulutustunnus PAIM-E tulee ilmestymään koiranettiin. Paimennuksen esikoe siis suoritettu vaikka emäntä koitti kuinka jännityksellään pilata koiran suorituksen.

Jännitti, jännitti oikeasti niin paljon, että meinasin oksentaa, useasti. Kädet tärisi niin paljon, etten meinannut edes koiralta saada pantaa pois kun aloitettiin. Otto meni hyvin, lampaat valui ulos itsellään osa ja koira haki nätisti loput. Varasti stopista oton jälkeen kasaamaan laumaa mutta sain portin kiinni. Ekasta portista ulos hyvin ja rauhassa, mutta sama homma stopin kanssa ja tuli kiire portilla. Silta ongelmitta, lauman haltuunotto hyvin sen jälkeen. Samaten kapea kuja hyvä ja kuljetus rauhallista ja koira töissä.Portista laidunnusosioon vielä hyvin, sitten laidunnukseen jätössä tuli sählinkiä. Jäin seisomaan koiran näkyville tuomarin ohjeiden mukaan ja sekös hämmensi koiraa. Samaten koitin lähteä pois laidunnuksesta niin etten lähetä koiraa keräämään ja se sitten sekotti pakan lopullisesti. Hämmentynyt ja omistajan jännityksestä muutenkin jo sekaisin oleva Nooa meni vähän rumasti keskelle porukkaa ja  hajaantuivat. Noh, saatiin kaikki mukaan, mutta sittenpä alkoikin erottua, että meidän porukassa on 10 liukasta lammasta ja viisi todella nahkeaa ja ne koitti jäädä ja jäädä. Olin kuunnellut ohjetta, että kävele itse ja minähän kävelin mutta samalla koira vähän sitten huvitti itseään ja haki tosi rumasti niitä jääneitä mukaan, mutta eipä ainakaan mikään jumahtanut lopullisesti :)


Tiestoppiin tultiin hyvin ja koira nätisti eteen. Tämänkin jälkeen sählinkiä ja osa porukasta meni jo sillasta yli kun pari ei olisi halunnut tulla lainkaan. Saatiin lopulta kaikki mukaan ja portista sisään. Loppuhäkitys siisti ja nätti ja muistinpa jopa heti vuolaasti kiittää koiraa :)

Tuomarin palautteessa tunnistin meidän ongelmat. Ohjaaja jännittää ja koira reagoi siihen. Äänensävykin oli kuulemma ihan outo :D Mutta koiraa kehuttiin hienoksi ja upeaksi.

Sitten alkoikin se piinaava jännitys että saatiinko tulos. Mutta kyllä vaan, tulos tuli! Pisteet 79/100 ja PAIM-E. Oli elämäni hienoin päivä, mutta samalla kamalin. Rata ei todellakaan ollut parasta antia, joka meillä on annettavana, mutta se tiedettiin jo etukäteen, että herkkä koira reagoi jännitykseeni kovin. Katsojat kehuivat myös paljon Nooaa ja se kyllä ansaitsee kehunsa. Se on hieno pieni paimenkoira!Kisaura sillä nyt varmaan sitten FCI-kisoissa jääkin valitettavasti tähän epin takia mutta treenit ja työura jatkuu. Annettavaa varmasti olisi koiralla ollut ihan kolmosluokassa asti kyllä.

Kommentit