Koiranelämää

Kesä saapui vihdoin Suomeenkin loppuviikosta! Sen kunniaksi on vietetty oikein koiranelämää koko viikonloppu läpeensä ja lopputulemana on ollut iltaisin ihanan väsyneitä koiria!

Perjantaina lähdettiin töiden jälkeen koirien kanssa hiekkamonttuseuduille lenkkeilemään ajatuksena että pääsevät kahlaamaan lenkin jälkeen, jottei yllättävä lämpö tee tehtäväänsä. Noh lopputulemana hommassa kävi niin, että ensin Kina tipahti ojaan (osasi uida!) ja lopuksi vielä sinne monttuunkin kun sai pienen rantahepulin :)


Illalla pakattiin uudelleen koiruuden autoon ja suunnattiin kohti etsintäkurssia. Kinalle tein alkuun lyhyen namijälken pellolle, Nooalle metsäjäljen jossa kuusi esinettä. Kina oli ulkona kuin lumiukko jälkihommasta, vika oli kyllä ihan jäljentekijän joka laittoi liian harvalteen nameja!
Nooan jälki sitten taas ehkä oli liian tuore, koska kaahasi koko jäljen liian kovalla vauhdilla. Esineet kyllä ilmaisi hyvin ja jopa palasi yhden yli juoksemansa kohdalle itse. Jäljentekijä lupaa olla tarkempi seuraavalla kerralla!Jälkien jälkeen otettiin vielä kierros hakua. Kina pääsi ensin testaamaan ja hänelle ei paljoa tarvitse namirinkejä tai muita ottaa, rakasti kaikkia ihmisiä myös metsässä. ensimmäisen maalimiehen luokse menoa vähän jännäili, mutta sen jälkeen juoksi innoissan kaikkien luokse. Jopa niin innoissaan, että kompastui matkalla kantoon :)


Nooa kävikin sitten ihan kierroksilla jo metsään pääsyä odottaessa! Se vinkui, haukkui ja härvelsi. Sai katsoa keskilinjalla hakualueen alussa kun neljän maalimiestä lähti metsään. Ei kuitenkaan nähnyt minne menivät siis. Ja voi vitsit miten hieno olikaan! Teki niin hienot suorat pistot syvälle alueelle ja oikeasti haisteli, mistä maalimies löytyy. Kaksi piiloa jopa haukkuilmaisi. Ihan super hakusheltti!


Lauantaina olikin sitten rokulipäivä. Sen kunniaksi lähdettiin lenkille hiekkamontuille. Tällä kertaa oli sitten Nooan vuoro uida, kun lähti lentävän linnun perään ja hyppäsi samaa vauhtia monttuun. Mutta tällä kertaa ei jäänyt mitään traumaa tästä vaan iloisesti kahlaili tapahtuman jälkeenkin. Ehkä siitä tulee joskus vielä kunnon uimari! Loppupäivä kun vielä vietettiin omalla pihalla, niin uni maistui kaikille kyllä illalla jo.


Sunnuntaina kruunattiin viikonloppu paimennustreeneillä. Nooa sai tehdä helteessä täyden päivätyön pitäessään laumaa kasassa ja sen jälkeen vielä paimentaa vieraalle ohjaajalle. Kina pääsi lopuksi kanssa käppäilemään lampaiden perässä ja oli kyllä varsin rohkea ja  kiinnostunut penneli!
Hellepäivän viettoa ja painia vielä pihalla reissun jälkeen niin sitten uupui koiria kukkapenkkiin :) Tälläisiä viikonloppuja saisi olla enemmän!
Kommentit