Vuoden ensimmäiset tokotreenit

Olemme treenanneet vajaan vuoden nyt tokoa säännöllisesti kerran viikkoon ohjatuissa treeneissä. Kesällä oli melkein koko kesän mittainen tauko ja nyt loppuvuodesta meni myös useampi viikko ilman treenejä, samoin nyt alkaa kolmenviikon treenitauko taas.

Eiliset treenit oli tämänvuoden ensimmäiset ja samalla myös tammikuun viimeiset. Treeniryhmän koirat on Nooan mielestä kaikki hänen tyttöystäviään ja tähän mennessä leikkiminen ja muu riehunta on usein ollut paljon hauskempia kuin varsinaisiin treeneihin keskittyminen. Parannusta tähän asiaan on kuitenkin alkanut tapahtua pikkuhiljaa ja eilen Nooa oli ihan liekeissä! Tytöt ei kiinnostaneet, vierailevina tähtinä ryhmässä olleet vieraat poikakoirat eivät kiinnostaneet ja ylimääräinen toohotus oli vaihtunut hurjaan treenimotivaatioon!

Aloitettiin treenit luoksepäästävyydellä ja tuomarin kättelyllä. Olin kovin odottanut ylitsepursuvia tervehdyseleitä kouluttajamme kun kuuluu Nooan rakastamien ihmisten kastiin, mutta hyvä treeni-ilta starttasi tästä hienolla perusasennolla ja kontaktilla! Jatkettiin kaukokäskyillä, joissa meillä ongelma vähän turhan suuri maahanmenon vauhti, joka aiheuttaa eteenpäinsiirtymistä. M-I vaihto alkoi sujua kauempaakin taas (tämä ollut hyvä, mutta liian vähäisellä treenillä jotenkin mennyt vähän takapakkia), I-M on terävä,samoin S-M ja S-I. I-S aloitettiin taas uudestaan treenejä että tassut pysyy paikallaan ja M-S varon etten palkkaa jos yhtään liikkuu.

Meillähän tokotreeneissä on ihan huikea porukka ja välillä homma karkaa vähän hassutteluun treenaamisen sijaan :) Ohjelmaan kuuluu myös aina väliaikapullakaffet joka kyllä hyvin nollaa niin koirilta kuin ohjaajiltakin pään puolivälissä puolentoistatunnin treenivuoroa. Olen suunnattoman onnellinen että ollaan päästy treenaamaan näin kivaan porukkaan, jossa epäonnistumisia ei tarvitse pelätä ja ketään ei katsota kieroon! Nooa kun ei ole todellakaan ollut mikään helpoista helpoin treenikoira...

Tauon jälkeen tehtiin liikkeestä seisomista ja luoksetulon stoppia, Näitä viimeeksi alkusyksystä ja sen huomaa. Treeniä, treeniä vaan kotioloissakin näihin!

Sitten tunnaria. Tämä oli neljäs kerta kun Nooa näkee edes tunnarikapulat, mutta tämä näyttää olevan sille bravuurilaji. Järsii kyllä tunnarikapulaa tuodessaan sitä, mutta aletaan seuraavaksi paneutua siihen erikseen, että ote on pitävä. Aika huikeaa kuitenkin, että näin vähällä treenillä koira osaa haistella 10 kapulan rivistöstä sen oman, poimii sen ja vielä tuo ohjaajallekin. Syytä ylpeyteen!
Alla video vikasta tunnistusnoudosta. Kannattaisi muuten joskus videoita se eka, kun yleensä se on se paras!


Lopetettiin treenit vielä pieneen ohjatun noudon tilanteen testaamiseen. Lähtee kyllä oikealle kapulalle suht ok (tarvitsee käsimerkin), mutta jostain syystä mälvää kapulaan tuodessaan älyttömästi. Hyppynoudossa tai normaalissa tasamaanoudossa ei ole samaa ongelmaa. Noh, lienee pientä epävarmuutta tekemisessä kun se toinenkin kapula odottaa hakemistaan siellä ja huutaa nimeä! Video tästäkin alla. Itsekuvattuna laatu ei huima!


Kommentit