Mukavuusalueen ulkopuolelle

Yllätimme itsemmekin ja lähdimme eilen rally-tokon epiksiin, kun sellaiset lähellä oli eikä muutakaan parempaa tekemistä sattunut olemaan. Olemme kuitenkin treenanneet lajia rankasti kokonaiset viisi kertaa yhteensä tätä ennen niin johan oli aika lähteä kokeilemaan kisamaista treeniä :) Ja siis minullakaan ei ole mitään aiempaa kokemusta lajista, että sinänsä se koko sääntöviidakko ja miten olla törmäilemättä kyltteihin yms on ihan täysi mysteeri minulle!

Otin ennen rataantutustumista koiran hetkeksi halliin tekemään vähän temppuja. Oli jännittynyt uudessa paikassa mutta teki töitä hyvin ja vähän turhan korkeassa vireessä. Rataantutustumisen ja oman vuoron odottelun ajaksi pääsi autoon ja toin vasta yhtä koirakkoa ennen uudestaan halliin.

Ekana vuorossa oli nami-alo, jossa tosin unohdin kokonaan palkata koiraa että sinänsä siis meille se oli ihan niinkuin normaali alo. Halli oli jännittävä, peilit seinillä oli jännittävät, ihmiset katsomossa oli jännittävät ja tuomari oli aivan kammostuttava, sitä oli pakko haukkua koko alkurata! Vähän koira haahuili ja ei keskittynyt ja ohjaaja törmäytti sen vielä kylttiinkin. Siihen nähden hyvä pistesaalis 86, joka riitti kolmostilaan.

Toka eli oikea alorata olikin jo vähän pidempi ja hankalampia tehtäviä. Tuomarille ei tarvinnut haukkua ja kontakti oli tosi super hetkittäin. Täsmällisyys parani huomattavasti ja ohjaajakaan ei kämmäillyt niin paljoa. Liikkeestä maahanmeno oli vino mutta mitä muuta voi olettaa jos yhtäkkiä annat koiralle käsiavun kun se ei ole sitä saanut varmaan puoleen vuoteen! Idiottii virhe minulta! Kokonaisfiilis tästä tosi hyvä ja pisteitä 95 ja luokan kolmostila myös tästä! Jippii!


Kaiken kaikkiaan olen supertyytyväinen koiran käytökseen ja olemukseen vieraassa paikassa. Normaalisti ylivireinen ja häsläävä otus muuttuu jähmeäksi suolapatsaaksi kun sitä oikein jännittää, se oli nytkin nähtävissä. Eteneminen oli hitaampaa kuin ikinä normaalisti! Ekaksi kisamaiseksi kokemukseksi kuitenkin varsin positiivinen ja ehkä me joskus kokeillaan onnea virallisissakin kisoissa vielä :)

Ylpeä pronssimitalisti palkintonsa kanssa!


Kommentit